željezničar-golmani

FK Željezničar-Sport Team pokreće golmansku akademiju

U FK ” Željezničar-Sport Team”  pored sjajnog rada u omladinskim pogonima, veliku pažnju posvećuju i golmanima. Iz tih razloga ove zime na “Predgrađe” stigao je Asmir Avdukić, golmanska legenda BiH prostora, i to sa dva zadatka. Jedan je da jedno vrijeme stoji između stativa, a onaj drugi i onaj važniji je da bude u timu koji će oformiti golmansku akademiju “Željezničar- Sport Team”.

Pored njega u timu je  i Ognjen Šatara, pa će ovaj dvojac započeti “rudarski posao”, a materijala imaju na pretek, jer u ovom trenutku na “Predgrađu” rade 24 golmana, od cicibana, pa do seniora.

– Pored kvantiteta, naravno da nam je važan i kvalitet, i da za prvi tim izbacujemo golmane. Pored Avdukića, na klupi će sjediti Nikola Ćetković, koji je tek napunio 16 godina, ali je veliki talenat za kojeg se otimaju mnogi klubovi. Iza njega dolaze još neki, koji će radom u akademiji sigurno unaprijediti svoje znanje, a mi ćemo nastojati da im stvorimo uslove za tako nešto. Golmanski trening pored onog fudbalskog i ekipnog djela je specifičan, i sigurno je da ćemo uvesti veliki broj novina i pratiti svjetske trendove, kako to rade veliki klubovi po Evropi. Pored naših golmana, akademija će biti otvorena za sve one koji žele otkrivati tajne golmanskih vještina. Ovo je nešto sasvim novo na našim prostorima – istakao je Šatara.

Share Button
Posted in Aktuelno, Novosti.