avdukić-asmir

Avdukić potpisao za Željezničar-Sport Team

Asmir Avdukić, golman koji je u prethodnoj sezoni nosio dres banjalučkog Borca staće među stative Prvoligaša Republike Srpske Željezničar – Sport Team-a, a sa ovim klubom potpisao je ugovor do kraja sezone  uz mogućnost produženja.

Ovaj iskusni golman sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a kada je klupska karijera u pitanju nosio je dres nekih od najkvalitetnijih BH klubova. Od 2002. do 2005. godine bio je član Čelika iz Zenice odigravši za ovaj klub 108 mečeva, a potom je nastupao za Travnik, Slobodu, Radnik, Rudar Prijedor i banjalučki Borac. U inostranstvu je nosio dres  hrvatskog Kamen Ingrada i Persepolisa iz Irana. Avdukić ističe da je izuzetno zadovoljan zbog ovog transfera.

Pratio sam ono što Željezničar radi prethodnih godina, napravili su jednu priču koja je prepoznatljiva na ovim prostorima i to je nešto što me privuklo u ovaj klub. Poznajem se sa šefom stručnog štaba Branislavom Krunićem, zajedno smo se radovali, zajedno tugovali i mnogo vremena proveli zajedno na terenu. Moja ambicija je da ovim mladim fudbalerima pomognem svojim iskustvom  – rekao je Avdukić.

avdukic zeljeznicar

Radomir Popović trener u omladinskoj školi Sport Team-a ističe da će Avdukić svoje iskustvo prenositi i na mlade golmane.

Poslije Branislava Krunića, koji je naš igrač i trener doveli smo još jedno veliko pojačanje, a radi se o Asmiru Avdukiću, učesniku Svjetskog prvenstva u Brazilu i jednom od najkvalitetnijih golmana u Bosni i Hercegovini. Mi na ovaj način nastavljamo sa praksom angažovanja afirimisanih i proslavljenih igrača koji bi dali doprinos i seniorskom timu ali i mladim igračima u školi fudbala Sport Team. Asmir Avdukić će nam, u budućnosti biti uključen i u rad sa našim perspektivnim golmanima zajedno sa trenerom golmana Ognjenom Šatarom. Njegovo iskustvo će biti dragocjeno za naše mlade golmane i njihov napredak u narednom periodu – istakao je Avdukić.

Šef struke Željezničar Sport Team-a Branislav Krunić kaže da je ovo transfer koji će unaprediti igru i prvog tima ali i omladinskog pogona.

Drago mi je što je Asmir došao u klub, kao igrači smo sarađivali na terenu, postigli smo mnogo uspjeha i nadam se da ćemo i u ovom klubu imati isti kurs. Velika je stvar što je on u svojim poznim igračkim godinama odlučio da pomogne mladim igračima jer je on čovek sa ogromnim iskustvom koje može prenijeti na mlade i talentovane fudbalere, a posebno golmane. On je neko ko će golmanima moći pokazati neke elemente na terenu. Njegovo prisustvo će nam mnogo značiti, a svakako će to biti korisno i za njega jer se on opredelio da u budućnosti nastavi sa trenerskim poslom – rekao je Krunić.

Share Button
Posted in Aktuelno, Novosti.