pavlović-press

Pavlović od januara 2018 u slovačkom Trenčinu

Jovan Vladimir Pavlović, sedamnaestogodišnji fudbaler  našeg kluba, u februaru naredne godine, čim napuni 18 godina, postaće član slovačkog prvlogaša Trenčina.

Slovački Trenčin je jedan od najkvalitetnijih slovačkih klubova, gotovo standardan učesnik Evropa Lige, a u prethodnih nekoliko godina dva puta osvajao je slovački Kup i titulu šampiona u ovoj zemlji. U ovom klubu afirmisani su brojni poznati fudbaleri poput Martina Škrtela, člana Fenerbahčea koji je svojevremno nastupao i za Liverpul,  Dadija Mosesa, Samuela Kalua (Gent)…

Jovan Vladimir cijelu karijeru proveo je  u Sport Timu, a već duže vrijeme je i standardan u seniorskom “Željezničar- Sport Team”, koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Dobre partije preporučile su ga u nacionalni tim Srbije a ovaj mladi fudbaler ističe da je prezadovoljan zbog transfera koji je ostvaren.

Želim prije svega da se zahvalim svim ljudima u Sport Timu na svemu što su uradili za mene i moju karijeru do sada, a što se tiče njenog nastavka mogu reći da prelazim u sredinu koja je idealna za dodatni razvoj mladog igrača. U pitanju je kvalitetan klub sa posebnim konceptom za rad sa mladim igračima. Prošle godine su izborili kvalifikacije za Ligu Evrope, a nadam se da će i ove sezone igrati međunarodna takmičenja. Još uvek nisam razgovarao sa novim trenerom o ulozi koju mi je namjenio, ali u svakom slučaju ja ću dati sve od sebe da se nametnem svojim radom i da osiguram mjesto u prvoj ekipi” rekao je Jovan Vladimir Pavlović.  

Zlatko Davidović, predsjednik i vlasnik Sport Team-a, istakao je da je ovo najveći transfer u 10 godina postojanja banjalučkog kluba.

Svakako je ovo najveći poklon u deset godina otkako postoji Sport Tim, odnosno poklon za naš sav rad, trud i dokaz da smo dosta toga dobrog uradili u protekloj deceniji. Kada smo osnovali klub naš cilj je bio da u neka dva olimpijska ciklusa stvorimo igrača koji će biti konkurentan na evropskom tržištu i to se upravo sada i dogodilo. Ovo je za nas velika stvar. Nama u prvom planu nije bio finansijski aspekt već Jovanovo dalje napredovanje i pravljenje puta za buduće transfere. Bili smo strpljivi deset godina bićemo strpljivi i u budućnosti jer ćemo mi kao klub imati finasijsku korist tek ukoliko Jovan napravi još neki kvalitetan transfer  “, rekao je Davidović.

Otac Jovana Vladimira, Dušan, takođe se zahvalio Sport Team-u na više nego uspješnoj saradnji u prethodnom periodu:

Imali smo potrebu da kao roditelji kažemo nekoliko stvari u vezi sa razvojnim putem Jovana Vladimira.  Mi nismo imali namjeru da se naše dijete profesionalno bavi fudbalom, već da stekne radne navike i dobru motoriku, a kad su ljudi iz Sport Tima prepoznali u njemu talenat, mi smo bili uvjereni da je naš Jovan Vladimir u sigurnim rukama. Zaista želimo da im se zahvalimo za sve ove godine u kojima smo vremenom  stvorili prijateljski odnos i napravili model saradnje između nas kao roditelja, uprave kluba i trenera. Uvijek smo razgovarali o tome šta je najbolje za Jovana Vladimira. Zajedno smo prošli kroz jednu tešku fazu donošenja odluke. Zajednički smo zaključili da je ovaj transfer najbolji u ovom trenutku za naše dijete, iako je bilo ponuda od zvučnijih klubova. Mislim da smo izabrali dobru sredinu za nastavak Jovanove karijere jer je Trenčin klub sa konceptom malog Ajaksa. Ovo je slikovito rečeno srednja škola, nakon osnovne koju ja završena u Banjaluci, a ukoliko razvoj bude išao onako kako je planirano Jovana Vladimira očekuje i fakultet – rekao je Dušan Pavlović.

Jovan-Vladimir-Pavlovic 

JOVAN VLADIMIR PAVLOVIĆ

Rođen  je 11.2.2000,  fudbal počeo da trenira u OFK Sport Team sa sedam godina, a u ovom klubu proveo je cijelu dosadašnju karijeru. Za seniorski tim debitovao je sa 15 godina, a dobrim partijama na sebe je skrenuo pažnju stručnjaka pa je ubrzo stigao i poziv za kadetsku reprezentaciju Srbije.

U dresu Srbije Odigrao je preko 30 utakmica, devet zvaničnih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i na Evroskom prvenstvu. Najveći uspjeh u klupskoj karijeri je plasman u Prvu ligu Republike Srpske, a osvojen veliki broj turnira i titula u mlađim kategorijama dok je najveći uspjeh sa reprezentacijom Srbije plasman na Evropsko Prvenstvo.

 

Share Button
Posted in Aktuelno, Novosti.