RAJKOVIĆ, VIDIĆ, HULK…U OFK SPORT TIMU

Imati reprezentativca u svojim redovima je privilegija. Međutim, kada jedan klub, koji postoji tek osam godina ima čak četvoricu, onda je to velika stvar. Trojica momaka banjalučkog OFK Sport Tima nastupaju za mlađe selekcije Srbije, dok je jedan član U14 nacionalnog tima Hrvatske.

Upoznaćemo Vas sa Nikolom Ćetkovićem, Jovanom Vladimirom Pavlovićem, Makarijem Kostadinovićem, a nećemo zaboraviti ni Dragana Domuzina, koji nije bio prisutan kad smo pravili ovaj paralelni intervju.

12665733_10208786773929705_928987696_n

Nikola i Makarije su praktično generacija. Međutim, ne nose dres istie selekcije. Nikola Ćetković brani gol Srbije, dok će se sutra nasuprot njega naći Makarije Kostadinović, koji predvodi napad Hrvatske reprezentacije do 14 godina.

NIKOLA: Prošle godine sam dobio pozv da branim za Srbiju. Saigrači su me sjajno prihvatili. Bilo je pored mene još igrača koji nisu iz Srbije, mnogi nisu, ali ja sam uspio proći taj „filter“. Taj poziv bio je za mene ostvarenje sna, ne mogu vam opisati kako se osjećam svaki put kad ga dobijem.

MAKARIJE: Kako imam hrvatske papire preko oca koji je živio tamo a i odigrao sam odlično na jednom turniru u Osijeku, to je bio signal za ljude iz HNS-a da me pozovu u njihov kamp. Poziv me je iznenadio, ali i oduševio. Saigrači i svi oko tima su me sjajno primili i zaista sam zadovoljan.

aaaaa

Jovan Vladimir Pavlović je stariji od Nikole i Vladimira, on je 2000 godište. Pored toga što je dobio poziv u nacionalni tim Srbije, priključen je i prvoj ekipi OFK Sport Tima.

JOVAN VLADIMIR: Prvi poziv dobio sam prije tri godine. Sad sam već član srpske selekcije do 16 godina. Prvo mi je selektor bio Marko Mitrović, a sada je to Ilija Stolica, bivši igrač Partizana. Svaki put me poziv u nacionalni tim obraduje. Moja mala prednost u odnosu na ostale saigrače iz selekcije je što sam priključen prvom timu i što ću steći odrđeno iskustvo i rutinu, a i igrački ću se nadograditi.

jvp

Svako od njih ima svog uzora. Izbor je bio više nego zanimljiv.

NIKOLA: Teško mi je da izaberem između Ikera Kasiljasa i Predraga Rajkovića, ali ako baš morma da se odlučim neka to bude „Rajko“. Veliki sam navijač Crvene zvezde, pratio sam sve njegove mečeve u crveno-bijelom i u dresu Srbije. Čak sam imao i njegove rukavice, ali nažalost nisam uspio da ih sačuvam. Baš mi je bilo žao, ali nadam se da će biti prilke da nabavim nove.

MAKARIJE: Obožavam Hulka. Mislim da malo podsjećam na njega. Mada još moram da se razvijem da bi bio „razbijač“ tog kalibra.

JOVAN VLADIMIR: Igram na istoj poziciji kao Nemanja Vidić i on je definitivno neko čijim bi stopama volio da krenem.

Njih trojica vole i različite klubove.

NIKOLA: Zvezdaš sam, kao što sam rekao, ali volim i Brselonu. Ne pitajte me kako Barsa i Kasiljas idu zajedno! (smijeh)

MAKARIJE: I ja sam Zvezdaš.

JOVAN VLADIMIR: Nemam dilemu, moj izbor je Čelzi.

svi

Mladi su momci, imaju prava na svoje snove, u koje čvrsto vjeruju.

NIKOLA: Želim jednog dana, poput mog uzora Predraga Rakovića da podignem pehar prvaka svijeta. Oni su prošli sve ovo što mi sad prolazimo, tako da, na neki način se i ja osjećam djelom tog tima.

MAKARIJE: Želim da podignem pehar Lige šampiona, ali i da sa A timom Hrvatske nastupim na Svjetskom prvenstvu.

JOVAN VLADIMIR: Uspjeh izabranika Veljka Paunovića na Novom Zelandu je veliki motiv i za mene da još više radim, ali i da moji saigrači iz nacionalnog tima i ja se potrudimo da uradimo isto. Ako su to mogli „Novozelanđani“ možemo i mi!

Dragan Domuzin trenutno je u Austriji na pregovorima sa nekim tamošnjim klubovima. On je reprezentativac Srbije do 17 godina. U pitanju je pravi univerzalac. Može da igra kao napadač, ali i ofanzivni vezni igrač. Najtraženiji je igrač u svojoj generaciji ne samo u OFK Sport Timu, odnosno Republici Srpskoj, već i u cijeloj BiH. Na stolu je imao ponude Crvene zvezde i Čukaričkog, a bio je gost mlađih selekcija Vojvodine na brojnim turnirima. Za njega će se tek čuti.

abbbbb

Trener u OFK Sport Timu i čovjek koji je jedan od najzaslužnijih što su ne samo ova četvorica momaka, već i mnogi drugi izašli na pravi put je Bogdan Krnojelac. Skromni Fočak ističe da je sve stvar sistema i da vjeruje samo u rad, ali i u ove dječake.

– Ovi momci su se trenutno istakli. Riječ je o sjajnim igračima i još boljim ljudima, mogu to slobodno reći. Međutim, siguran sam da će naš klub dati još mnogo velikih asova i reprezentativaca, jasan je Krnojelac.

Share Button
Posted in Aktuelno, Novosti, Selekcije.