MLADI FUDBALERI OFK SPORT TEAM SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE

2015. godina je za OFK “Sport team” bila više nego uspješna. Fudbaleri ovog kluba, svih uzrasnih kategorija, takmičili su se na više od 20 domaćih i međunarodnih turnira, kao i utamicama u organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U „Football friends“ ligi, u sezoni 2014/15, u kojoj su se takmičili dječaci uzrasta od 7-12 godina, sve selekcije OFK SPORT TEAMA su bile među tri najbolje plasirane. Zajedno sa FK Željezničar, OFK SPORT TEAM je u senirskoj kategoriji bio prvak područne fudbalske lige i izborili su se za učešće u regionalnoj ligi grupa Zapad. Juniori su sezonu završili na 5 mjestu, a u sezoni 2015/16 su jesenji prvaci omladinske lige Bosne i Hercegovine, grupa Zapad.

Kadeti su bili šampioni Omladinske lige Bosne i Herecgovine, bez izgubljene utakmice, a u jesenjem dijelu prvenstva u istoj ligi prvaci su sa 14 pobjeda i 1 nerješenim ishodom.

Pioniri OFK „Sport team“ Banja Luka su se u sezoni 2014/15 takmičili u kvalitetnoj ligi pionira, grupa Zapad, osvojili su 2 mjesto, a u jesenjem dijelu prvenstva su zadržali istu poziciju.

Nešto mlađi takmičari ovog kluba – predpioniri, u sezoni 2014/15, takmičili su se u kvalitetnoj ligi predpionira, grupa Zapad i osvojili su prvo mjesto, koje su zadržali i u jesenjem dijelu prvenstva u sezoni 2015/2016 godine.

Fudbaleri svih uzrasnih kategorija, od 2001.-og do 2007.-og godišta, su se tokom 2015. godine takmičili na više međunarodnih turnira i utakmica među kojima su 6. Međunarodni turnir „Trofej“ Banja Luka u kojem se takmičilo 119 ekipa iz Mađarske,Slovenije,Austrije,Hrvatske,Srbije i Bosne i Hercegovine, te Međunarodni turniri „Gheorghe Bias“ u Rumuniji.
Odigrano je i više utakmica sa FK Crvena Zvezda, FK Vojvodina, FK Čukaričkimi, FK Partizan (Beograd), slovenačkim – FK Maribor, FK Olimpia, FK Krka, hrvatskim- FK Dinamo, FK Lokomotiva, FK Split, FK Osijek, austrijskim – FK Austrija, FK Rapid, FK RED Bul, te FK Admira iz Admire, FK Paok iz Soluna, FK Sparta iz Praga, FK Majnc iz Njemačke i drugim klubovima koji igraju najjače lige u svojim državama.

Ljeto su dječaci OFK „Sport Team“, uzrasta od 7-14 godina proveli u KAMPU Hajdučke vode, a bili su učesnici i golmanskog kampa u Beču.

Uslovi za visoko kvalitetne treninge i utakmice fudbalera OFK Sport Team stečeni su u aprilu 2015. godine otvaranjem novoizgrađenog fudbalskog stadiona sa vještačkom travom u Banjaluci.

Veliki začaj za razvoj OFK Sport team u 2015.-oj godini bio je i potpisivanje ugovora o saradnji sa FK „Čukarički„ iz Beograda.

Osim klubskih rezultata, pojedinačne uspjehe OFK Sport Team Banja Luka postigli su Jovan Vladimir Pavlović kao reprezentativac FS Srbije koji je u 2015.-oj godini imao 11 reprezentativnih nastupa, a kao reprezentativci FS Srbije igraju Ćetković Nikola i Dragan Domuzin, dok je Makarije Konstadinović nastupao kao reprezentativac Hrvatske. Na širem spisku reprezentacije Srbije bili su i Srđan Ružičić, Bojan Marković, Danilo Teodorović, dok je veći broj mladih fudbalera u reprezentaciji Republike Srpske u više kategorija.

Kraj 2015.-e godine je za OFK „Sport team“ uspješniji time što su mladi fudbaleri ostvarili potreban broj utakmica, te stekli brojna poznanstva i prijateljstva koja fudbal čine sportom višem od same igre.

Već sa početkom 2016. godine mladi fudbaleri OFK Sort Team dočekuju 7. Međunarodni turnir TROFEJ 2016 u Banjaluci gdje će u prva tri vikenda januara biti odigrane utakmice za uzrasne kategorije od 2003.-eg do 2008.-og godišta. U drugoj polovini januara na rasporedu je drugi dio FOOTBALL FRIENDS lige te utakmice KUP-a Grada Novog Sada. Februar i mart su predviđeni za Međunarodni turnir „MEDVODE CUP“ u Sloveniji, utakmice kadeta i juniora sa FK Maribor u Mariboru, međunarodnu prijateljsku utakmicu u Novom Sadu sa FK „Vojvodina“, te početak proljetnog dijela Omladinske lige BiH, grupa Zapad za juniore i kadete.
Fudbalere OFK „Sport Team“, uzrasta 2005.-o godište, na proljeće očekuje i turnir „LJORET DE MAN“ u Barseloni, a neizostavno je učešće i na turnirima „WIENER LINIEN“ u Beču, a početkom ljeta utakmice će igrati u REIDER CUP-u u Njemačkoj, MIKLAVŽ MARIBOR KUP-u u Sloveniji, BAUMIT CUP-u u Slovačkoj.
Ljetni mjeseci su predviđeni i za KAMP na Hajdučkim vodama, turnir „ KIKINDA 2016“, GEZZA GALLOS CUP u Austriji, a jesen je rezervisana za rođendanski međunarodni turnir „OFK SPORT TEAM“ , utakmice „ZENICA KUP“ , međunarodni turniri „HAJE 2016“ u Češkoj i „GHEORGHE BIAS“ u Rumuniji.

Share Button
Posted in Aktuelno, Novosti.