MARKOVIĆ VOZI “LOKOMOTIVU” U DRUGU LIGU!

Kada neko u prvih devet utakmica u seniorskoj konkurenciji da 20 golova, bez obzira o kom rangu takmičenja se radi, jasno je da ima sjajan osjećaj za gol. Ako se tome doda da taj neko ima svega 16. godina onda to zavrijeđuje veliku pažnju!

Bojan Marković, napadač Željezničara iz Banjaluke ruši sve pred sobom! U velikoj je golgeterskoj seriji. Na posljednjem meču protiv ekipe Ravan iz Međeđe pogodio je šest puta i još jednom potvrdio “golgeterski nerv”.

– Naravno da se nisam nadao ovakvom startu u seniorskoj konkurenciji. Debitovao sam protiv Progresa iz Kneževa i već na tom susretu sam postigao dva gola. Samo protiv OFK Brda nisam uspio da dam gol. Sjajno se osjećam na terenu. Isplaćuje se veliki rad na treninzima. Lopta me zaista sluša a i saigrači me podržavaju maksimalno i daju mi upotrebljive “pasove”. Zahvalan sam naravno i trenerima u mom timu koji neizmjerno vjeruju u mene.

1

Mladi špic je sa obe noge na zemlji. Svjestan je da će i njegovoj nevjerovatnoj seriji morati doći kraj, mada ne razmišlja o tome. Kaže da uživa u momentu.

– Svaki napadač mora biti spreman na krizu i trenutke kad lopta neće u gol. Kada dođe do toga, nastojaću da i to prevaziđem radom.

Na takmičenje u Trećoj ligi gleda kao veliki izazov.

– Mnogo mi zanči što igram sa starijim od sebe i protiv dosta iskusnijih igrača. Mislim da će me to prekaliti i spremiti za veće izazove.

Bojan se počeo baviti fudbalom u banjalučkom Borcu, čiji je član bio tri godine, nakon toga prešao je u mlađe kategorije OFK Sport Tima. Išao je, kako bi se reklo putem kojim se rijeđe ide.

– Kada sam čuo da je Sport Tim počeo sa radom i da zaista imaju dobre uslove. Par mojih drugova i ja smo prešli u redove ekipe iz predgrađa.

2

U jesenjem djelu ove sezone igrao je za juniorsku ekipu OFK Sport Tima, koja se takmiči se u Omladinskoj ligi BiH Grupa Zapad. Bojan je sa 19 golova bio najbolji strijelac prvog dijela omladinske lige. U januaru potpisao ugovor sa seniorskim pogonom FK Željezničar.

– Nadam se, a i najveća mi je želja da sa “Željom” uđem u Drugu ligu. A poslije toga, kao i do sada ićiću korak po korak.

“Željina kobra” navijač je Partizana. Kako sam kaže, volio bi jednog dana da se okuša u crno-bijelom dresu.

– Partizan je neka dječačka ljubav, možda i slijedeći korak. A nakon toga volio bih da zaigram u Seriji A. Mislim da bih se tamo odlično snašao, iako se igraju sjajne odbrane u “kalču”. Međutim, kao što sam već rekao, ne žurim nigdje, kao ni do sada, zaključio je “Željin” igrač u modi!

Share Button
Posted in Aktuelno, Novosti.